אמור במדריך זה אינו מהווה ייעוץ מכל סוג שהוא לרבות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ כאמור. שוק המטבעות הדיגיטליים הינו בעל סיכון רב. איננו מבטיחים את מידת הדיוק ו/או עדכניות המידע שבמדריך והשימוש בו הינו על אחריותך בלבד וכפוף לתנאי התקנון.
מה זה ארנק קריפטו?
אם אתם לא 100% סגורים על זה, לחצו כאן כדי להבין מה זה ארנק ומה ההבדל בין הסוגים השונים של ארנקים. בקצרה, ארנק דיגיטלי זה מכשיר או תוכנה שיודעת לשמור, לקבל ולשלוח מטבעות קריפטו. ישנם כל מני סוגים של ארנקים: ארנק קר, ארנק חם, ארנק נייר ועוד.
איזה ארנק דיגיטלי הכי טוב?
אם הגעתם לכאן, זה סימן טוב – חשוב לכם לשמור על הקריפטו שלכם כמו שצריך. גם לנו, ולכן השתמשנו בידע והניסיון שרכשנו במשך שנים כדי לסכם עבורכם מספר ארנקים שאנחנו רואים כמוצלחים במיוחד.
אתם בטח שואלים את עצמכם מה הארנק הכי בטוח. אז שיהיה ברור, הדרך הכי בטוחה להחזיק קריפטו היא בארנק קר. ארנקים חמים מיועדים להחזקה של סכומים קטנים בלבד.
אנחנו ממליצים בחום להחזיק ארנק חומרה קר, ולשמור שם את מרבית ההון הדיגיטלי שלכם. ארנק חם על הנייד או המחשב זה כמו כסף מזומן – לשימוש יומיומי בסכומים קטנים. ארנק קר זה כמו כספת בבנק – לאבטחה מקסימלית והחזקה לטווח ארוך.
יש לכם ארנק קר חזק עם גיבוי טוב? אתם מוכנים לבחור ארנק חם לשימוש יומיומי.
הארנק הדיגיטלי הכי טוב למתחילים: Exodus
אם זו הפעם הראשונה שאתם משתמשים בארנק קריפטו, אקסודוס זה הארנק בשבילכם. הוא תומך במגוון יפה של מטבעות, ובעיקר, הוא נוח מאוד לשימוש. מיד כשתפתחו אותו תוכלו להתחיל להחזיק קריפטו, ללא צורך בהרשמה. חשוב מאוד לעשות גיבוי (Backup) לפני ששמים בארנק כסף.
יתרונות:
- הממשק הכי נוח
- המרת מטבעות בתוך האפליקציה
- מגוון של מטבעות ובלוקצ'יינים
חסרונות:
- קוד סגור
- אפשר להשתמש בו גם בלי לעשות גיבוי. לכן, תזכרו בעצמכם לעשות את זה מיד בפתיחת הארנק.
הארנק הדיגיטלי הכי טוב לביטקוין: Bluewallet
ארנק "בלו" הוא הארנק האהוב עלינו אישית. הוא תומך בביטקוין בלבד, אבל הוא עושה את זה מושלם. יש לו ממשק יפהפה, אינטואיטיבי ונוח, והוא מציע את כל הפונקציות שאפשר לבקש בארנק ביטקוין. המיקוד בביטקוין מציע אבטחה מוגברת: פחות קוד = יותר אבטחה.
יתרונות:
- ממשק אינטואיטיבי ונוח
- קוד פתוח
- מולטי-סיג
- תמיכה בארנקי Watch Only
- Lightning Network
- אפשרות לפתיחת מספר חשבונות באותו מכשיר
- אפשרות ליצירת מספר סיסמאות שכל אחת מובילה לחשבון אחר – למטרות אבטחה
חסרונות:
- מתחילים עלולים להתבלבל
הארנק הכי טוב לאיתריום: Metamask
מטאמאסק הוא אחד הארנקים הכי פופולריים בארץ. ובצדק. מדובר בארנק שנוצר במיוחד לשימוש ברשת האיתריום, ולכן הוא מציע את הפונקציונליות הגבוהה ביותר בכל מה שקשור ל-ERC20, NFT וחידושים ברשת האיתריום.
יתרונות:
- ניתן לחבר אותו לארנק חומרה
- קוד פתוח
- מיועד לאיתריום
- ממשק נוח
- תוסף לדפדפן שמתחבר בקלות לאפליקציות דיפיי – גם חיסרון
- ותיק ופופולרי
חסרונות:
- שימוש בתוסף הדפדפן חושף את המידע שלנו לדפדפן עצמו. זו סכנה שאינה קיימת באפליקציית המובייל
הארנק הכי טוב לדיפיי: Trust Wallet
אל תיבהלו – הארנק הזה שייך לחברת Binance. בחרנו בו כי הוא מציע תמיכה במבחר עצום של בלוקצ'יינים וטוקנים, וחיבור ישיר למגוון אפליקציות דיפיי כמו Compound, Uniswap ועוד. ארנק טראסט הוא סוג של One-Stop-Shop למרבית צרכי הקריפטו היומיומיים שלכם.
יתרונות:
- קוד פתוח
- מגוון עצום של מטבעות ובלוקצ'יינים
- חיבור ישיר לאפליקציות דיפיי
- המרת מטבעות בתוך האפליקציה
- ממשק נוח
חסרונות:
- מתחילים עלולים להתבלבל בין הרשתות ולשלוח או לקבל את המטבע הלא נכון/לכתובת הלא נכונה!
לסיכום
כל ארנק מתאים לצרכים אחרים. כשאנחנו בוחרים ארנק, בין אם מדובר בארנק קר או ארנק חם, אנחנו לא נחשוב "מה הכי טוב" אלא "מה הכי מתאים". תורידו את הארנקים, תראו אם הם נוחים לכם ואם הם מתאימים לצרכים שלכם, ותבחרו את זה שאתם הכי מסתדרים איתו. אם אין לכן ארנק קר, לחצו כאן ובחרו את הארנק המתאים לכם.
מאמר זה נכתב על ידי קריפטומן, היבואן הרשמי והגדול בישראל של Ledger, Trezor, Cryptosteel ועוד.